Code cooperative governance: meer grip op samenwerking

Code cooperative governance

Geen thema vraagt momenteel zo veel aandacht als samenwerken. Elke gemeente gebruikt vormen van samenwerking voor het oplossen van maatschappelijke thema’s en voor het versterken van de organisatie en het bestuur. Tegelijkertijd roept samenwerken veel vragen op over je eigen positie: als gemeentesecretaris, leidinggevende, beleidsadviseur, burgemeester, wethouder, raadslid of griffier.

Samenwerken is in de praktijk een ingewikkelde mix van motieven, verantwoordelijkheden, belangen en rollen. Om nog maar te zwijgen van de financiĆ«le, bestuurlijke en juridische risico’s. Rob de Greef en Maarten Hageman schreven een handzame Code cooperative governance voor gemeentelijke samenwerking. In de code reduceren zij de wirwar aan regels en rollen tot enkele basisprincipes en werken dit uit in concrete aandachtspunten voor alle betrokkenen in de samenwerking. Zowel bestuurlijk als ambtelijk. Zowel voor de gemeente als voor het samenwerkingsverband.

PROOF adviseurs

PROOF adviseurs kan u ondersteunen bij het vormgeven van de governance van uw samenwerkingsverband. Ook kunnen wij met een scan snel inzicht geven in de huidige governance van uw samenwerkingsverband. U kunt voor een vrijblijvend gesprek contact met ons opnemen.

Onze opdrachtgevers

logo-7
logo-10
logo-6
logo-13
logo-1
logo-2
logo-16
logo-5
logo-4
logo-12
logo-14
logo-11
logo-17
logo-3
logo-18
logo-8
logo-15
logo-9
Een greep uit ons werk

Ook met ons samenwerken?

Neem contact op