Daniëlle Arnold

Daniëlle is een gedreven jurist met een brede – juridische en maatschappelijke – interesse en een grote affiniteit met het openbaar bestuur.

In haar werk als adviseur maakt Daniëlle gebruik van de kennis en vaardigheden die zij heeft opgedaan binnen de juridische onderzoeksmaster van de Universiteit Utrecht. Haar juridische interesse ligt bij het Nederlandse bestuursrecht en het Europese recht en de raakvlakken tussen beide rechtsgebieden.

Tijdens haar studie heeft Daniëlle ervaring opgedaan binnen diverse projecten. Een daarvan was het onderzoeksproject dat de commissie-Ottow uitvoerde bij De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten, over de toetsing van bestuurders en commissarissen op geschiktheid en betrouwbaarheid.

Daniëlle maakte daarnaast deel uit van een panel dat in 2017 en 2018 de juridische opleidingen van Nederlandse universiteiten visiteerde. Ook was zij voorzitter van de Utrechtse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen.

Loopbaan

  • oktober 2018 - heden : adviseur bij PROOF adviseurs

Opleiding

  • Legal Research Master, Universiteit Utrecht (2018)
  • Utrecht Law College (bachelor Rechtsgeleerdheid), Universiteit Utrecht (2015), met uitwisseling naar Rhodes University in Grahamstown, Zuid-Afrika.

Ook met ons samenwerken?

Neem contact op